fbpx
 

Medve Matekverseny Budapest, Városliget

2019. április 13., szombat - a rendezvény lezajlott

Helyszín, megközelítés

***A Liget felújítása a versenyhelyszínt nem érinti!***
A verseny központi helyszíne a Liezen-Mayer stny. és a Winston Churchill stny. által közbezárt Napozórét. A feladatosztó állomások a Városliget területén találhatók.
Ajánlott megközelítés: a városközponttól javasolt a kisföldalattival (1-es metró) a Széchenyi fürdő megállóig, vagy 74-es trolival a Közelekdési Múzeum megállóig utazni, majd besétálni a rétre. A Nyugati pályaudvar felől a 72-es trolit, a Keleti pályaudvar felől pedig a 30-as buszt javasoljuk használni. Különbusszal történő érkezés esetén az Ötvenhatosok tere mellett található parkolót javasoljuk igénybevenni.

A versenynap programja

08:00-10:00 - Csapatok regisztrációja és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
10:00-10:30 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
10:30-15:00 - Verseny
15:15-16:00 - Eredményhirdetés, díjátadó

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozókedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny nyitott szellemiségű, minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!

Kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát hirdetünk. Részletes kategóriaválasztási szabályok a Versenykiírásban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok nem nehezek, mindenki részesül sikerélményben. Az ábrán látható feladat egy kis bemelegítés, további feladatok megoldásokkal elérhetőek az alábbi gombra kattintva.
medve17_hany_haromszog_sm.jpg

A verseny illusztrált leírása

Az alábbi gombra kattintva elérhető a verseny illusztrált leírása, ahol részletes tájékoztatást adunk a verseny menetéről, a feladatok kiosztásáról, a csapatok haladási irányairól és teljesítményük kiértékeléséről. Bemutatjuk azt is, hogy hogyan lehet bronz-, ezüst- és aranymedve rangot szerezniük a csapatoknak! :)

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok! Ezen felül kategóriánként az első hat helyezett csapat oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyekre (akár többre is), garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
2017_orszagos_donto.jpg

Nevezési díjak, határidők

Nevezési díjak:
  • 2019. április 6-ig egységesen: 3000 Ft/fő,
  • a verseny hetében a nevezés nem lehetséges,
  • helyszíni nevezés április 13-án egységesen (kizárólag szabad kapacitás esetén): 3500 Ft/fő.
Pedagógusok számára a nevezés minden időszakban ingyenes!

A jelentkezés menete

A versenyre jelentkezni kizárólag a honlapon történő regisztráció után elérhető Nevezési rendszeren keresztül lehet. A nevezést csak nagykorú személy, az adott csapat kapcsolattartója bonyolíthatja le (pl. tanár vagy nagykorú csapattag).
A Nevezési rendszer rendkívül könnyen kezelhető, és probléma esetére saját súgóval rendelkezik.

A nevezési díjak befizetése

A nevezési díjakat minden esetben A Matematika Összeköt Egyesület bankszámlájára kérjük befizetni bankfiókban vagy átutalással. A bankszámlaszám, a számlaigénylés menete és minden fontos részlet megtalálható a Nevezési rendszerben. A rendszer a befizetendő összeget is automatikusan kalkulálja, és a befizetett összegek beérkezését is nyomon lehet követni.

A nevezés akkor válik érvényessé, ha a befizetés megérkezik az egyesület számlájára. A nevezési rendszerben rögzített nevezéseknek 5 munkanapig tartjuk fenn a helyet, ezért a fizetési határidő az 5. munkanap. Amennyiben nem érkezik befizetés 5 munkanapon belül, a helyek felszabadulnak, így a részvételt nem tudjuk garantálni.

A nevezési csomag tartalma

Mindenkinek jár:
  • regisztrációs lap ("utilappu"),
  • térkép az állomásokról,
  • emblémázott ajándék,
  • elemózsia (reggeliző keksz és alma),
  • víz,
  • csoki (verseny közben),
  • emléklap (a verseny végén),
  • a megtett távolságok mérése,
  • elsősegély,
  • modern rendezvénytechnika,
  • mellékhelyiségek használata,
  • kedvezményes részvételi lehetőség a Medve Matektáborban.
Papírt vagy füzetet, illetve egyéb eszközöket (pl. vonalzó, számológép) mindenki hozzon magával a versenyre, mert ezeket nem biztosítjuk.

Időjárás a versenynapon

Ha az eredeti versenynapra nagy bizonyossággal rendkívüli időjárást (pl. tartósan zuhogó eső) jeleznek előre, akkor a versenyt alternatív, részben fedett helyszínen tartjuk meg, vagy másik dátumra, ún. esőnapra halasztjuk. A Városligeti verseny esőnapja: április 14. Az esetleges helyszínmódosításról vagy halasztásról szóló döntést legkésőbb a verseny előtt két nappal közöljük itt, a honlapon.

Résztvevői létszám

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a versenyre csak az első 1400 csapat nevezését tudjuk elfogadni. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk!

Megengedett és tiltott segédeszközök

A versenyen a csapatok számológépet és bármilyen tankönyvi segítséget használhatnak, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.

Medve-Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen "Medvés" emblémázott pólót, napszemüveget és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A választható termékek köre évről évre megújul. A termékek megvásárlásával egyesületünk tevékenységét is támogatják.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve versenyek Hivatalos versenykiírását is, ahol a versenyek általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Kezdődhet a toborzás!

Az alábbi gombra kattintva elérhető egy rövid felhívás, melyet az iskola faliújságjára ajánlunk kihelyezni. Ha Ön matematikatanár, és tetszik Önnek a verseny, kérjük, toborozzon iskolájából minél több csapatot! Ha Ön szülő, kérjük tájékoztassa gyermekének tanárait a versenyről.

Eredmények

Az alábbi gombra kattintva elérhetők a verseny eredményei és fényképei az Archívumban

Hivatalos versenykiírás

Kérjük, olvassa el a 2019-es versenysorozat hivatalos, részletes versenykiírását és szabályzatát!