A Medve Matektábor bemutatása

Koronavírus - Aktuális információk

Fontos, frissülő infók a 2020-as Medve Matek-rendezvényekről

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Nyáron, ősszel és télen is szervezünk táborokat, több turnusban. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert célzott szakmai fejlesztést kap. Mert motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására. Mert sok azonos érdeklődésű barátot szerez. Mert közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják. Mert értelmesen fogja eltölteni szabadidejét. Mert rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni. Mert nagyon-nagyon élvezni fogja.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben több egyhetes és tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint télen rövidebb, 3-4 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok az aktuális kiírások között megtekinthetők.

Aktuális matektáborok

Medve Matektábor
Sástó

2020. július 7-13.

Medve Matektábor
Pusztafalu

2020. július 17-26.

Medve Matektábor
Városlőd

2020. július 29.-augusztus 4.

Medve Matektábor
Sástó

2020. július 30-augusztus 5.

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A résztvevők 3-12 fős szobákban vannak elszállásolva. A szálláshelyek jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és sportpályák is rendelkezésre állnak. Igazi tábori hangulatra kell számítani. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. Az ételérzékeny ill. cukorbeteg gyerekek ellátása sehol nem jelent gondot.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy Medve Matektáborban tipikusan 100-150 diák van jelen, rájuk 15-25 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A Matektábor nem ciki?

Böngészd végig a szervezőket (akik A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai)! Ők egytől egyik mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! A matektábor egyáltalán nem "ciki". Gyere el, és próbáld ki!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!