fbpx
 

Medve Matekverseny Veszprém, Kolostorok és Kertek park

Bizonytalan időpontra elhalasztva!

Koronavírus - Aktuális információk

Fontos, frissülő infók a 2020-as Medve Matek-rendezvényekről

Helyszín, megközelítés

A verseny központi helyszíne Veszprémben a Kolostorok és kertek területén található színpad és környéke (Veszprémvölgyi utca 68.). A feladatosztó állomások a park területén, annak sétányain találhatók.
Ajánlott megközelítés: a vasútállomás és az autóbuszpályudvar felől érkezők számára az 1-es helyijáratú autóbusz igénybevétele javasolt, mellyel a Pápai úti forduló végállomásig érdemes utazni, majd lesétálni a Pápai úton a domboldalon a Kolostorok és kertek bejáratához. Az 1-es busz menetrendje ide kattintva érhető elAutóval ill. különbusszal történő érkezés esetére a versenyhelyszín környékén több parkoló is rendelkezésre áll.

A versenynap programja

08:30-10:00 - Csapatok regisztrációja és csomagjainak átvétele a versenyközpontban
10:00-10:30 - Köszöntők, szabályismertetés, közös bemelegítés
10:30-15:00 - Verseny
15:15-16:00 - Eredményhirdetés, díjátadó

Kik indulhatnak a versenyen?

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok, és vállalkozókedvű felnőttek is indulhatnak háromfős csapatokban. A verseny nyitott szellemiségű, minden érdeklődő számára sikerélményt biztosít - azoknak is, akik távolabb érzik maguktól a matekot!

Kategóriák

Diák-kategóriák: Medvebocs (5-6. évf.), Kismedve (7-8. évf.), Nagymedve (9-10. évf.), Jegesmedve (11-12. évf.). A felnőttek számára egy könnyebb (Ursa Minor) és egy nehezebb (Ursa Maior) kategóriát hirdetünk. Részletes kategóriaválasztási szabályok a Versenykiírásban találhatók. A Nevezési rendszer automatikusan kategorizálja a csapatokat a megadott adatok alapján.

A verseny menete

A csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az állomásokon kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. Vigyázat! Rossz válasz esetén mellékvágányra lehet kerülni. A cél a legtöbb feladat helyes megoldása.

Milyen feladatok várhatók?

Minden feladatra egy szám, szó vagy betű a válasz, tehát nem kell indokolni a megoldást. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon – a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása! A feladatok nem nehezek, mindenki részesül sikerélményben. Az ábrán látható feladat egy kis bemelegítés, további feladatok megoldásokkal elérhetőek az alábbi gombra kattintva.
medve17_hany_haromszog_sm.jpg

A verseny illusztrált leírása

Az alábbi gombra kattintva elérhető a verseny illusztrált leírása, ahol részletes tájékoztatást adunk a verseny menetéről, a feladatok kiosztásáról, a csapatok haladási irányairól és teljesítményük kiértékeléséről. Bemutatjuk azt is, hogy hogyan lehet bronz-, ezüst- és aranymedve rangot szerezniük a csapatoknak! :)

Díjak, ajándékok

Minden kategóriában a helyes válaszok számától függően bronz-, ezüst- és aranymedve rangot érhetnek el a csapatok! Ezen felül kategóriánként az első hat helyezett csapat oklevelet kap, az 1-3. helyezettek pedig tárgyjutalomban részesülnek. A legjobbak bejutnak a sorozat országos döntőjébe. Díjazzuk továbbá a legnagyobb távolságot megtett csapatokat, valamint a legtöbb csapattal érkező iskolákat is.

10 csapatos Különdíj

Minden olyan iskola, amely legalább 10 csapattal nevez a versenyekre (akár többre is), garantáltan egy értékes ajándékcsomagot kap! Egy iskolából több kapcsolattartó nevezésekor az összesített eredményt vesszük figyelembe és iskolánként egy ajándékcsomagot adunk.
2017_orszagos_donto.jpg

Időjárás a versenynapon

A versenyt minden időjárási körülmény esetén megrendezzük május 16-án! A versenyhelyszín lehetőséget biztosít arra, hogy rossz idő esetén a feladatosztó állomások az épületeken belül legyenek elhelyezve.

Résztvevői létszám

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a versenyre csak az első 500 csapat nevezését tudjuk elfogadni. Ha a létszámkorlát betelik, a nevezési időszakot határidő előtt lezárjuk!

Megengedett és tiltott segédeszközök

A versenyen a csapatok számológépet és bármilyen tankönyvi segítséget használhatnak, azonban külső személy (tanár, szülő, más ismerős) segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehetik igénybe. A szabályszegő csapatokat a versenyből kizárjuk.

Medve-Bazár

A verseny ideje alatt a helyszínen "Medvés" emblémázott pólót, napszemüveget és egyéb ajándéktárgyakat lehet vásárolni. A választható termékek köre évről évre megújul. A termékek megvásárlásával egyesületünk tevékenységét is támogatják.

Kérdések, információk

Ha kérdése van a versennyel kapcsolatban, figyelmébe ajánljuk a Medve versenyek Hivatalos versenykiírását is, ahol a versenyek általános szabályait is részletezzük. Ha nem találja a választ, látogasson el Kapcsolat oldalunkra, és keressen minket bármely elérhetőségünkön! Érdeklődő diákként kérd matektanárod vagy szüleid segítségét!

Koronavírus - Aktuális információk

Fontos, frissülő infók a 2020-as Medve Matek-rendezvényekről

Hivatalos versenykiírás

Kérjük, olvassa el a 2020-as versenysorozat hivatalos, részletes versenykiírását és szabályzatát!