fbpx

MÖK UP! Egyesületi utánpótlás-pályázat

A Matematika Összeköt Egyesület pályázatot hirdet az Utánpótlás Programjának (továbbiakban: MÖK UP) 2021-ben induló évfolyamába. Ha szereted a matematikát, élvezed a Medve Matek rendezvények hangulatát és szeretnél bekerülni abba a csapatba, mely mindezt létrehozza, akkor ezt a pályázatot neked találták ki!

A pályázatok beadási határideje:
2021. szeptember 24. (péntek) 23:59

csoportkep.jpg

Mit ad Neked a program?

A MÖK UP leghangsúlyosabb eleme a mentorálás: minden sikeres pályázó kap egy mentort az egyesület tapasztaltabb tagjai közül, aki segíti őt mind a közösséghez közelebb kerülésben, mind az érettségi, egyetemválasztás, továbbtanulás, egyetemi beilleszkedés körüli kérdésekben. Ezen felül közös csapatépítő rendezvényeket is szervezünk, melynek során jobban megismerheted a közösségünket, segítséget kérhetsz a fenti kérdésekben a többi egyesületi tagtól.

Évközi tevékenységek

A MÖK UP résztvevőinek két fontos feladata is van a tanév során:

  1. Vegyél részt valamelyik 2021/22-es tanévi matektáborunkban diákként (lehetőleg őszi vagy tavaszi, végső esetben nyári táborban), és tarts legalább egy 90 perces matekos témájú próbafoglalkozást, melynek konkrét témáját és korosztályát Te és a mentorod közösen választjátok ki. A próbafoglalkozásokra való felkészülésben a mentorod és az egyesület szakmai csapata is szívesen rendelkezésedre áll majd.
  2. A 2021/22-es tanév során vegyél részt legalább egy Medve Szabadtéri Matekversenyen önkéntesként - amennyiben meg tudjuk rendezni őket, hogy a többi rendezvényünk hátterébe is bepillanthass. (Emellett versenyzőként is nyugodtan elindulhatsz, hiszen több regionális fordulót, logirintust is tervezünk a 2021/22-es tanévre is.)

Ha kellően lelkes és rátermett vagy, a későbbiekben az egyesület tagjává is válhatsz!

A jelentkezés menete

A MÖK UPba jelentkezhet minden a 2021/22-es tanévben a középiskola utolsó évfolyamába járó diák. Mivel az egyesületünk közösségét olyan egyetemisták és fiatal diplomások alkotják, akik érdeklődnek a matek, a pedagógia és a szervezési feladatok iránt, és maguk is önkéntes alapon szívesen végeznek ilyen munkát, így azokat várjuk, akik hasonlóan lelkesek ezekben a témákban. Jelenlegi tagjaink közt a matematikusokon és matektanárokon kívül a meteorológustól a közgazdászon át a fizikusig mindenféle végzettségű és szakos embert lehet találni, így nem szükséges, hogy tanári szakra menj az egyetemen, bármilyen szak mellett taggá válhatsz, de a matekos és pedagógiai érdeklődés alapvető fontosságú. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha már részt vettél korábban valamilyen rendezvényünkön, jól ismered azok programjait, hangulatvilágát.

A jelentkezéshez töltsd le a lap alján található pályázati adatlapot, töltsd ki, és küldd el emailben az címre 2021. szeptember 24-én 23:59-ig! Késve beérkező pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázati adatlapon az alább található három témában kell bővebb, kifejtős választ adnod.

Kifejtős kérdés a pályázati adatlapon 1

1. Írj egy 200-300 szavas bemutatkozást, amelyben térj ki az alábbi kérdésekre:

  • Melyik egyetem melyik szakára szeretnél menni és miért? (Ha több szakon gondolkodsz, mindet leírhatod.)
  • Mit jelent számodra a Medve Matek? Milyen rendezvényeken vettél részt, és milyen élményeket szereztél ezeken? Ha voltál táborban, melyik volt a kedvenc programod? Melyik foglalkozást élvezted a legjobban, miért?
  • Miért szeretnél csatlakozni a szervezői közösséghez, milyen feladatokat vállalnál szívesen az egyesület tagjaként?

Kifejtős kérdés a pályázati adatlapon 2

2. Írj három darab olyan matekfeladatot, amely szerinted a rendezvényeinkre (pl. tábori tortúrára vagy valamelyik versenyre) alkalmas lenne.

Tipp: a feladat ötlete nem kell, hogy saját kútfőből származzon, de ne másolj le szó szerint feladatokat, írd át annyira, hogy az eredeti feladat ne legyen felismerhető (a google-t mi is ismerjük ;-) )! Különösen jó, ha barátságos, vicces, medvés vagy más szempontból izgalmas feladatot írsz! Bármilyen korosztálynak, bármilyen nehézségű feladatot készíthetsz, a lényeg, hogy visszaadja a “medvés” feladatok jellegzetes hangulatát, színvonalát.

Kifejtős kérdés a pályázati adatlapon 3

3. Írj egy ötletet valamelyik rendezvényünk egy programjával kapcsolatban, hogy hogyan újítanád fel, tennéd érdekesebbé! Bármelyik mostani programhoz írhatsz ötletet: akár tábori programhoz (pl. ismerkedési est, foglalkozások, Legyen Ön is Batkamilliomos, tételátadás, túra, stb.), akár élménynaphoz (pl. Matekozoo, interaktív asztalok, stb.) vagy akár teljesen újat is kitalálhatsz. Térj ki arra is, hogy milyen előkészületekre (szervezők, eszközök, logisztika) lenne szükség szerinted a megvalósításhoz!

Határidő

A pályázati határidő 2021. szeptember 24. 23:59, annak módosítására nincs mód. Késve benyújtott pályázatokat nem tudunk elfogadni.

Kérdések, információk

KÉRDÉSED VAN? ÍRJ AZ  CÍMRE!

Pályázati adatlap

Kitöltendő és beküldendő az e-mail címre.