fbpx

Aktuális infók: Medve Matek vs. koronavírus

Utolsó frissítés: 2021. április 16.
Következő frissítés legkésőbb: 2021. május 31.

A koronavírus-járvány kapcsán a Medve Matek szervezői csapata is elkötelezett abban, hogy az emberek egészsége az első, ezért a megelőzés és a helyzet megfelelő kezelése a legfontosabb. Mindenkit arra biztatunk, hogy a hatósági előírásokat tartsa be. Alább az aktuális Medve Matek-rendezvényekkel, valamint a Medve Matek program jövőjével kapcsolatos aktuális infók találhatók.

Medve Szabadtéri Matekversenyek - aktuális infók - jön a Medve Matek GO!

Mint ismeretes, a 2020-as versenyszezonunkat a vírushelyzet miatt sajnos 2021-re kellett halasztanunk.

HIVATALOS: májusban indul a Medve Matekversenyek "okostelefonnal vándorlós" verziója, a Medve Matek GO!

Május 17. és június 15. az ország több mint 100 közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályáinkon
várunk majd mindenkit szeretettel, aki szereti a vándorlós matekozást, illetve a mozgás és gondolkodás együttes élményét!

Időben és térben széthúzzuk a versenyek lebonyolítását,
így egyidejűleg ugyanazon a helyen csak kevés résztvevő versenyez majd, ugyanakkor a verseny "vándorlós" alapélménye nem fog eltűnni, az internet segítségével pedig a "sokan matekozunk egyszerre!" élményt is biztosítani tudjuk majd. További előny, hogy ezzel a módszerrel az eddiginél sokkal több helyszínre tudjuk majd eljuttatni a szabadtéri matekversenyeket.

A Medve Matek GO részletes kiírása itt olvasható. A kedves csapatvezetőknek, kapcsolattartóknak ezúton is köszönjük eddigi türelmét!

A Medve Matek GO remélhetőleg sok diáknak és tanárnak fog szép élményeket nyújtani a tanév végén!

LOGIRINTUS - logikai kaland otthonról

A Medve Matek szervezői csapata a járvány ideje alatt sem tétlenkedik: meghirdettük a Logirintus nevű online matematikai-logikai kalandot, melyen 2020 tavaszán és őszén, valamint 2021 tavaszán eddig több mint 21.000 résztvevő mérette meg magát az online térben. Rajtuk kívül lelkes pedagógusok segítségével iskolai matekórákon több mint 25.000 diákhoz jutott el a kezdeményezés.

A Logirintuson az 5-12. évfolyamos korosztály, valamint a felnőttek mellett újdonságként várjuk a kisebbeket, azaz a 3-4. évfolyamosokat is, akik családi csapatokban játszhatnak.

A Logirintus folytatódik, további nagyszabású online vetélkedőkön várunk minden érdeklődőt, folyamatosan megújuló kihívásokkal!

Az online logikai kalanddal kapcsolatos aktuális, frissülő infók megtalálhatók a Logirintus oldalon.

Új Medve Matek-feladatsorok honlapunkon

A szervezői csapata a járvány ideje alatt több új, különböző nehézségi fokú mintafeladatsort is készített. A feladatsorok szabadon hozzáférhetők honlapunkon, és szakköri, tanórai munkára vagy otthoni "agytornához" kiváló lehetőséget biztosítanak.

A feladatsorok megtalálhatók a Mintafeladatsorok menüpont alatt.

Nyári Medve Matektáborok

2021 nyarára 4 turnus Medve Matektábort hirdetünk, melyekre kötelezettségmentes előjelentkezési időszakot indítottunk.

Ez azt jelenti, hogy aki szeretne velünk táborozni, leadhatja jelentkezését, de fizetnie mindaddig nem kell, amíg biztossá nem válik, hogy a táborok megrendezhetők.

A négy turnus helyszínei és időpontjai elérhetők a Matektábor aloldalunkon.

Bízunk benne, hogy nyári matektáborainkat idén is meg tudjuk rendezni!

További tervek - mi lesz a Medve Matek programmal?

A Medve Matek szervezői nem csüggednek! Igyekszünk új ötleteket, több esetben már régóta dédelgetett Medve Matekos álmokat előkészíteni a megvalósításra. Több online tartalommal jelentkezünk, új típusú rendezvényeken és eddig nem látott formátumú tudománynépszerűsítő tartalmakon is gondolkodunk. Egyszer vége lesz a járványnak!

Az alábbi videót pedig beszúrjuk ide, nehogy megfeledkezzünk a Medve Matek-érzésről és küldetésről. :)