fbpx

Ha nyár, akkor Medve Matektábor!

"A hangulat és a társaság még mindig a legjobb. Minden évben ez a 10 nap az évem legjobb 10 napja. Idén is rengeteg új és szoros barátságot kötöttem. Nagyon hálás vagyok ezért nektek, köszönöm! <333"

Résztvevői visszajelzés

teamwork.png
"A gyerekből ömlött az élménybeszámoló órákig. Ráadásul ez a hét mindenféle "gépnyomkodás" nélkül telt el, sőt matematikával foglalatoskodtak minden nap. Fiam elmondása szerint ez annak köszönhető, mert borzasztóan jó hangulatú volt a tábor, nagyon könnyű volt ismerkedni, bárkivel szóba elegyedni"

Szülői visszajelzés

hand.png
"Szuper élményekkel gazdagodott idén is a fiam. Ekkorra helyre leírhatatlan, hogy mit kapott Önöktől! Boldog és felszabadult volt mikor hazajött, azóta is csak a táborról beszél. KÖSZÖNÖM, hogy idén is megszervezték a tábort!"

Szülői visszajelzés

Mi az a Medve Matektábor?

A Medve Matektábor egy tehetséggondozó táborsorozat, mely minden 5-12. évfolyamos diák előtt nyitva áll, aki szereti a matekot. Táborainkat több évszakban is és esetenként akár 5 turnusban hirdetjük meg. A Medve Matektábor jelenleg Magyarország egyik legnépszerűbb matektábor-sorozata, évente összesen csaknem ezer táborozó diákkal az ország minden tájáról.

Miért érdemes elküldenem a gyermekemet ide?

Mert...
...célzott szakmai fejlesztést kap.
...motiválttá válik tehetsége kibontakoztatására.
...sok azonos érdeklődésű barátot szerez.
...közvetlen kapcsolatba kerülhet a szervezőkkel, akik hosszabb távon is támogatni fogják.
...értelmesen fogja eltölteni szabadidejét.
...rengeteget fog gondolkodni, mozogni, játszani és nevetni.
...nagyon-nagyon fogja élvezni.

Mikor és hol rendeznek Medve Matektábort?

Az iskolai nyári szünetben négy egyhetes és egy tíznapos turnust is rendezünk, különböző helyszíneken. Táborhelyeink mindig természetközelben találhatók, nagy hangsúlyt kap a szabad levegőn eltöltött idő és a testmozgás is. Az őszi szünetben, valamint télen rövidebb, 3-4 napos táborokat rendezünk. A konkrét helyszínek és időpontok alább megtekinthetők.

Nyári matektáboraink 2022-ben - teltház!

Nyári Matektábor
Pálköve (Balaton) 1. turnus

2022. július 4-10.

Nyári Matektábor
Sástó 1. turnus

2022. július 5-11.

Nyári Matektábor
Pusztafalu (10 napos)

2022. július 15-24.

Nyári Matektábor
Pálköve (Balaton) 2. turnus

2022. augusztus 8-14.

Nyári Matektábor
Sástó 2. turnus

2022. augusztus 9-15.

Milyen programok vannak a táborban?

Délelőttönként kiscsoportos matematikai foglalkozásokat tartunk, ahol egy-egy érdekes témakört dolgozunk fel. Délután és este játékos vetélkedők, sportprogramok, társasjáték, meghívott híres szakemberek előadásai, valamint évről évre megújuló izgalmas programelemek vannak terítéken. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítő programokra.

Milyen a szállás és az étkezés a táborokban?

A résztvevők 3-12 fős szobákban vannak elszállásolva. A szálláshelyek jól felszereltek, a hálószobákon túl közösségi helyiségek és sportpályák is rendelkezésre állnak. Igazi tábori hangulatra kell számítani. Táborainkban napi háromszori étkezés biztosított, melyet saját konyhában készítenek vagy egy közeli étterem szállítja a táborba az ételt. A legtöbb ételérzékenység és speciális igény nem jelent problémát egyik táborban sem.

Hány diák és hány felnőtt szervező van a táborokban?

Egy Medve Matektáborban tipikusan 120-180 diák van jelen, rájuk 20-30 szervező felügyel. A diákok korosztály szerint szétosztott kisebb, 10-15 fős csoportjaihoz két szervező tartozik, akiket a csoport várhatóan a legjobban meg fog ismerni. A szervezők a nap 24 órájában a diákok rendelkezésére állnak.

A matektáborba nem csak "kockák" mennek?

szervezői csapat, azaz A Matematika Összeköt Egyesület jelenlegi tagjai egytől egyig mind matektáboros diákok voltak, és rengeteg eredmény, élmény és barátság ennek a tábornak köszönhető. Hasonló érdeklődés, remek programok, kiváló társaság! Akit érdekel a matek, számára a matektábor a legjobb hely a nyáron!

Kötött-e valamilyen feltételhez a részvétel?

Nem. Bárkit szívesen látunk, aki legalább 5., de legfeljebb 12. évfolyamba jár, és érdeklődik a matematika iránt. A különböző korosztályok nagyon jól megférnek egymás mellett, hiszen a szakmai programok életkor szerinti bontásban zajlanak. Aki pedig igazán elhivatott, és éveken keresztül visszatér, érettségi után a szervezői csapat tagjává válhat!

Táborkiírás

Az alábbi gombra kattintva elérhető a részletes táborkiírás-dokumentum.