fbpx

A szervezői csapat

Dr. Balogh Tamás László

elnök

Balogh Tamás gazdaságmatematikus, matematikatanár, A Matematika Összeköt Egyesület munkájának irányítója, a Medve Matek mai működési alapjait ő tette le. 2000-ben még diákként szeretett bele a "Medvébe", 2004 óta pedig a szervezői csapat tagja. Korábban számos matekversenyen országos Top 10-ben végzett, egyetemistaként több oktatói-szervezői díjat is elnyert. Mára az érdeklődése a matekoktatás aktuális kihívásai és a társadalmilag hasznos ügyek hatékony szolgálata felé fordult.

Mikulán Attila

alelnök

Mikulán Attila a BME-n végzett matematikus. Jelenleg az SAP-nál dolgozik. 2001 óta "medvézik", eddig 30 matektáborban és számos Medve versenyen megfordult. A Matematika Összeköt Egyesület alelnöke, a Medve Matek portál egyik fejlesztője. Számos matekverseny-eredménye mellett egyéni Tantrix-világbajnok. 2008-ban a Hollandiában megrendezett Domino Napon a magyar csapat egyik építője volt.

Dr. Kovács Péter

alelnök

Kovács Péter a BME alkalmazott matematikusa, doktori tanulmányait az Amszterdami Egyetemen végezte. Jelenleg az MTA-BME Informatikai Rendszerek Kutatócsoport tagja. Mizo – ahogy mindenki nevezi – a budapesti Medve Szabadtéri Matekverseny megálmodója. 1999-ben kisdiákként táborozott velünk először, azóta sem telt el olyan év, amikor ne vett volna részt legalább egy "medvés" rendezvényen – erre még a tanulmányi és Tantrix-versenyeken elért számtalan dobogós helyezésénél is büszkébb.

Gyimesi Bernadett

főtitkár

Gyimesi Bernadett a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatika szakán szerezte meg a BSc diplomát. 2005 óta vesz részt rendezvényeinken, 2012 óta tanárként ill. szervezőként. A Dürer Országos Matematika és Fizika versenyen csapatban országos 2. és 3. helyezése van, általános- és középiskolás évei alatt szinte minden (nem csak matek) versenyen elindult, amiről tudomást szerzett. A medvék mellett imádja a kutyákat és a nyulakat, jelenleg egy Csoki és egy Puszedli névre hallgató törpenyúl "anyukája".

Ajtai Boglárka

Ajtai Bogi az ELTE matek-kémia osztatlan tanárképzésének hallgatója, 2015 óta Medvés. Középiskolai évei alatt nagyon szeretett versenyezni, számos különböző matematika és kémia verseny országos döntőjében fordult meg, diákként Medve döntőn is szerepelt csapatával a legjobbak között. A miskolci Földes Ferenc Gimnázium Kiváló Diákja címet is megszerezte, jelenleg pedig az Eötvös József Collegium tagja.

Apáthy Száva

Apáthy Száva a BCE alkalmazott közgazdaságtan szakának hallgatója, korábban a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban tanult. Számos matekversenyen megfordult, kétszer is járt Zrínyi döntőn. Általános és középiskolai évei alatt aktívan zongorázott, számos körzeti és megyei, illetve nemzetközi versenyen is szerzett első helyet. Az egyetem mellett már csak hobbiként játszik, illetve ismerkedik a gitárral is. Neve állandó forrása a kreativitásnak, hiszen bármilyen folyónévre hallgat.

Bogáromi Dávid

Bogáromi Dávid az ELTE matematika szakos hallgatója. A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium diákjaként a legrangosabb matekversenyek országos döntőiben évről évre kiemelkedő helyezéseket ért el. Ötödikes kora óta egyetlen évet sem hagyott ki matektábor nélkül, ahol hobbiját, a gót szívesen megtanítja az érdeklődő diákoknak.

Bogya Norbert

Bogya Norbi a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomát alkalmazott matematikából. Középiskolai és egyetemi évei alatt is számos matekversenyen részt vett, többek közt csapatával aranyérmet nyert az Internet Mathematics Olympiad nevű matekversenyen, valamint felnőtt kategóriában nyert csapata a Medvén is. Jelenleg phd-zik, kutatási témája a véges geometria. Nagyon szeret tanítani, legalább 18 különböző kurzust tartott már magyar és angol nyelven. 

Börcsök Bence

Börcsök Bence a Cambridge-i Egyetemen szerzett doktori fokozatot, jelenleg az Európai Bizottságban dolgozik Brüsszelben. 2013 óta tagja a szervezői csapatnak. Cambridge-i tanulmányai alatt a Medve verseny mintájára több alkalommal szervezett Game of Dragons néven szabadtéri matekversenyt az ottani diákoknak. 2011-ben a Thaiföldön rendezett fizika diákolimpia ezüstérmese.

Csányi János Dániel

Csányi Jani az SZTE-n szerzett diplomát alkalmazott matematika és matematikatanár szakokon. Jelenleg matematika tanárként dolgozik a Szilády Áron Gimnáziumban Kiskunhalason. Arany Dániel 1. helyezett, Szőkefalvi matekversenyen 2. helyezett, Medvén csapatban 1. helyezett. 2004-ben volt először táborozni, aztán némi kihagyással szervezőként tért vissza a Medvéhez. Szeret enni, aludni és focizni, a táborozók ezért csak a halasi Messiként emlegetik.

Dobóné Veres Renáta

Dóbóné Veres Reni a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott matematikusként, jelenleg utolsó éves a szegedi Gál Ferenc Főiskola hittanári szakán. A főiskola mellett matekot tanít egy általános iskolában Zsombón. Diákévei alatt Szentendrén, a Ferences Gimnáziumba járt, ez idő alatt több matekversenyen is indult: Zrínyi megyei 8. helyezett, TIT levelezős 3. helyezett. 2004-ben volt először Medve Matektáborban, azóta hatszor fordult meg különböző táborokban.

Drótos Márton

Drótos Marci tanácsadóként dolgozik egy svéd cég magyar leányvállalatának informatikai területén, korábban az MTA SZTAKI kutató-fejlesztője volt 14 évig. A BME VIK-en szerezte meg a PhD-t, ahol 2007 óta tanít többnyire algoritmuselméletet és gráfelméletet. A Medvés rendezvények képi dokumentálását sok esetben neki köszönhetjük.

Erdey-Grúz Mária

Erdey-Grúz Mária a Bécsi Egyetemen végzett gazdasági informatikai menedzser szakon. Jelenleg az SAP-nál dolgozik. 2004 óta vesz részt rendezvényeink szervezésében. A továbbtanulás és a pályaválasztás szakértője - a matektáborokban is! Egyetemi évei alatt megjárta Amerikát, Németországot, Ausztriát, és korábban Oroszországot is.

Fehér Anna

Fehér Anna a BME energetikai mérnök szakos hallgatója. 2013 óta vesz részt rendezvényeinken, 2015-től kezdve a szervezői csapat tagja. Korábban a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium színeiben szép eredményeket ért el több matekversenyen is. Emellett sikeres teljesítménytúrázó, sok országos első helyezést ért már el.

Földvári Viktória

Földvári Viki az ELTE-n szerzett matematikus PhD-t, jelenleg pedig a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet kutatója, emellett az ELTE-n tanít. Több tudományos cikke jelent már meg, köztársasági ösztöndíjas volt, valamint az ELTE TTK Kiváló Hallgatója címet is odaítélték neki. Rendkívül elkötelezett a matematika iránt, több matekverseny szervezői csapatát is erősíti.

Fonyó Dávid

Fonyó Dávid matematikus és programtervező informatikus alapdiplomával is rendelkezik, előbbiből mesterdiplomát, utóbbiból pedig PhD fokozatot szerzett, most pedig a tudását oktatóként adja tovább az ELTE diákjainak. Közép- és általános iskolás korában szerzett matek-, fizika- és kémia versenyeredményeit felsorolni is nehéz, emellett pedig még ifjúsági válogatott is volt egy bridzs EB-n.

Fülöp Anna

Fülöp Anna a BME vegyészmérnök szakos hallgatója, a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium tagja. 2012 óta "medvézik" velünk, 2015-től kezdve már szervezőként. Gyermekkora óta zongorázik, a Pest Megyei Regionális Karéj Fesztivál többszöri dobogósa. Egyetemi évei alatt a TDK-n kiemelt első helyezést ért el, az OTDK-n első helyet, valamint köztársasági ösztöndíjban részesült.

Gál Dávid

Gál Dávid a Szegedi Tudományegyetem matek-fizika tanár szakos hallgatója. Középiskolai éveit Szolnokon, a Tiszaparti Gimnáziumban töltötte, ahol rendkívül sok versenyen részt vett. Szabadidejében szeret zongorázni, olvasni és "medvézni"; 2014 óta minden évszakban részt vett valamilyen MedveMatekos rendezvényen.

Gyarmati Zalán

Gyarmati Zalán jelenleg a BME mérnökinformatikus szakos hallgatója, középiskolai tanulmányait Jászberényben végezte. Számos versenyeredménnyel büszkélkedhet: háromszor is bekerült a Zrínyi országos döntőjébe (országos 10.hely), Arany Dániel, Kenguru matematikaversenyeken díjazott lett, Bolyai országos 5. és 6. helyezést ért el. 2015-ben volt először Medve Matektáborban, azóta töretlen a lelkesedése, 15 táborban vett részt. Szeret zenélni és bohóckodni.

Gyimesi Felícia Gréta

Gyimesi Gréti jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója, középiskolai tanulmányait a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban végezte matek szakon. 2011 óta rendszeres résztvevője a Medve Matektáboroknak, már 17 táborban fordult meg diákként és szervezőként egyaránt. Középiskolában a röplabda csapat kapitánya volt, de imádja a zene minden formáját, a kutyákat és az utazást.

Hadfi János

Hadfi János a Szegedi Tudományegyetem hallgatója. 2007 óta vesz részt rendezvényeinken, a szervezésbe 2012-ben kapcsolódott be. Korábban sok tanulmányi versenyen szép eredményeket ért el, döntős volt a matematika OKTV-n, de országos földrajzversenyen is szerzett egy 12. helyezést. Stand-up comedy előadásain a matektáborokban mindenkit megnevettet.

Hagymássy Gábor

Hagymássy Gábor a Debreceni Egyetem mechatronikai mérnök szakos hallgatója. 2008 óta vesz részt rendezvényeinken, 2014 óta szervezőként. Általános iskolás és gimis korában debreceni „kossuthosként” többek között a Kalmár László Matematikaverseny országos 4. helyezettje, a Hajdú-Bihar Megyei Matematikaverseny bajnoka. Emellett a matektábori kosárlabdacsapat kapitánya: Kosárlabda Diákolimpián 9. helyezést ért el.

Hegedüs Zsófia

Hegedüs Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Biológia Doktori Iskola hallgatója. 2007 óta látogatja a matektáborokat, 2014 óta szervezőként. Általános- és középiskolás korában számtalan területi matekversenyen dobogós helyezést ért el. Mindezek mellett Zsófi 6 éves kora óta népi énekel, és 9 éve néptáncol, valamint hegedűn is játszik. Szervezőcsapatunk egyik színes egyénisége.

Hegyi Eszter Barbara

Hegyi Barbi az Eszterházy Károly Egyetem Tanító szakos végzős hallgatója. 2015 óta vesz részt táborainkban, a középiskola után a színészkedés felé indul, de végül a tanítás mellett tette le voksát és azóta is rendkívül lelkesen és elkötelezetten fordul a gyerekek felé. Elmondása szerint mesés élmény volt rátalálni a Medvére és visszatérni tábori tanárként a programok szervezésébe.

Kántor Tamás

Kántor Tamás a BME mechatronikai mérnök szakos hallgatója. 2008-ban, egészen fiatalon kezdte "medvés" pályafutását, érettségi után szinte törvényszerű volt, hogy a szervezők között fogja folytatni. A Debreceni Tóth Árpád Gimnázium diákjaként a Zrínyi verseny országos döntőjén dobógóra állhatott, de más matekversenyeken is jelentős eredményeket ért el.

Kelemen Gréta

Kelemen Gréti a BGE pénzügy és számvitel szakos hallgatója és a Lámfalussy Sándor Szakkollégium tagja, ahol különböző esettanulmányi és szimulációs versenyeken vesz részt a többi kollégistával. 2015 óta rendezvényeink visszatérő résztvevője. A Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián csapatával országos 2., 4. és 7. hellyel, nemzetközi fordulón pedig 2. hellyel is büszkélkedhet.

Kis Gábor

tiszteletbeli tag

Kis Gábor végzettsége matematikus. Személyében a Medve Matekversenyek és Matektáborok szellemi atyját tisztelhetjük. Ő találta ki a Medve Szabadtéri Matekverseny sajátos és izgalmas szabályrendszerét, valamint a matektábori programok nagy részét. 1999-ben kezdte a szervezőmunkát, és 2011-ig ő volt a programok főszervezője. Tevékenységét a Bolyai Társulat Beke Manó Emlékéremmel jutalmazta.

Kovács Ádám

Kovács Ádám az SZTE fizika szakos hallgatója csillagász szakirányon. Keresve se találnánk olyan matematika, fizika vagy kémia versenyt, amelynek országos döntőjéből nincs előkelő helyezése Ádámnak. Középiskolája, a Németh László Gimnázium emlékdíjának kiemelt 1. fokozatával díjazta teljesítményeit. A tanulás mellett a sportra és zenére is jutott ideje, 9 évig vízilabdázott, valamint hobbiként gitározik.

Kozma Hanna

Kozma Hanna a BME mérnökinformatikus szakának másodéves hallgatója. Medve Matektáborba 2014 óta jár, mégis már 16 táborban vett részt, ezzel megelőzve néhány idősebb szervezőt is. Versenyeredményeiről szerényen nyilatkozik, lelkedesése és elhivatottsága azonban vitathatatlan, ugyanis 5.-es korától visszatérő versenyzője volt a Medve versenyeknek.

Lengyel Letícia

Lengyel Leti a Debreceni Egyetem matematikus hallgatója, korábban a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium diákjaként az Arany Dániel matekversenyen jutott országos döntőbe. 2014-ben volt először Medve Matektáborban, de azóta több mint 13 alkalommal vett részt valamely táborunkban. Hobbijai a Tantrix, a falmászás, a versmegzenésítés és zenélés különböző formái, melyben kivétel nélkül kiemelkedően ügyes.

Márki-Zay Anna

Márki-Zay Anna jelenleg az LMU München Egyetem matek-német tanárszakos hallgatója. Matekversenyeinek eredményeit felsorolni is nehéz, rengeteg magyarországi és németországi versenyen elindult, és ért el szép eredményeket: Kenguru 1.díj, Bonifert Nemzetközi Matekverseny 1.díj, Mathematik Olympiade Bayern 17.helyezés, Zrínyi 3.hely, Medve: Nagymedve országos 1. helyezés). Szeret túrázni, a P-Seminar keretében egy hét alatt átkelt az Alpokon az E5-ös túraútvonalon.

Mihálka Éva Zsuzsanna

Mihálka Zsuzsi az ELTE-n végzett matematikusként, jelenleg pedig az ELTE TTK Hevesy György Kémia Doktori Iskolában szerzett abszolutóriumot, hamarosan megszerzi a doktori fokozatot. Középiskolai évei alatt az Abacus és a KöMaL feladatsorait is lelkesen csinálta, de számos matematika-, fizika- és kémia versenyen megmérettette magát és ért el szép helyezéseket.

Ötvös Bettina

Ötvös Betti a BME vegyészmérnöki szakának hallgatója. Középiskolai évei alatt felváltva járta a matematika és kémia versenyeket, bezsebelve országos 3., 4., 5. és még számtalan további előkelő helyezést. 2015 óta vesz részt rendezvényeinken, 2019 óta színesíti a szervezői csapatot, lelkesedése, jókedve abszolút ragályos! :) Táborokban érdekes kémiai kísérleteivel is találkozhatnak a gyerekek.

Pántya Réka

Pántya Réka az ELTE programtervező informatikus képzésének hallgatója, középiskoláját a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban végezte. Gimnáziumi évei alatt tevékenyen részt vett az iskola életében, 3 évig volt elnöke a Berze Természettudományos Önképzőkörnek, valamint megkapta a Berze Kiváló Diákja a "Közösségért" díjat. Szeret gitározni, röpizni és focizni. 

Perjési Gábor

Perjési Gábor a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mesterszakos hallgatója, emellett már rendelkezik egy villamosmérnök mesterdiplomával is. 2005 óta vesz részt rendezvényeinken, 2012 óta a szervezői csapat tagja. Szegedi "radnótisként" az ország összes jelentősebb matematikaversenyét "meghódította", és elhozta az első 10 hely egyikét. Radnóti-díjas, Kürschák-dicséretes. A táborokban minden eszközzel a béke és a rend fenntartására törekszik, kiemelkedően gondoskodik a nagyobb diákokról.

Ruzsa Kata

Ruzsa Kata a BME mechatronikus hallgatója, korábban az SZTE Gyakorló Gimnázium tanulója volt. Számos matekversenyen vett részt, de sok EU-s, földrajzi és fizika versenyen is megmérette magát. A szervezői csapat egyik legsportosabb tagja, bármilyen sportról is legyen szó, biztosan szívesen csatlakozik, de a kedvence a futás és a kerékpározás.

Szabadfalvi Dániel

Szabadfalvi Dániel a BCE és ELTE közös biztosítási és pénzügyi matematika mesterszakán tanul. Rendkívül ambíciózus, 2018 nyarán ösztöndíjat nyert a Magyar Nemzeti Banktól a Fudan (Shanghai, Kína) Egyetem nyári táborára. Háromszor vett részt a Modell Európai Parlamenten és kétszer Euroscolán, másodszor bizottsági elnökként és delegációvezetőként. Hobbija a judo és a szaxofon, melyen több mint 10 éve játszik.

Szabó Gréta

Szabó Gréta a Debreceni Egyetem alkalmazott matematikus M.Sc. szakos hallgatója. Általános- és középiskolai matekos eredményein túl igen eredményes egyetemistaként is: köztársasági ösztöndíjas, demonstrátor, több nemzetközi tudományos konferencián is részt vett és szakcikkei is megjelentek.

Szakács Lili Kata

Szakács Lili Kata jelenleg az ELTE matematika és a BME műszaki menedzser szakos hallgatója. Középiskolai tanulmányait a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban végezte. Nagy számban indult és jutott döntőkbe tanulmányi versenyeken. Legjobb eredményei a Bolyai Intézet Polygon pályázatán 3. díj; Singapore International Mathematics Challenge - Distinction Award; 4 év veretlenség a matek Bolyai összes fordulójában.

Szűcs Villő

Szűcs Villő az ELTE matematika szakán tanul alkalmazott matematikusnak. Középiskolai évei alatt a Varga Tamás Matematikaverseny és a Curie Kémia Emlékverseny országos döntőjében is előkelő helyen végzett. Teljesítményét Érd kiváló diákja címmel díjazta a város. Tagja a női bridzs ifjúsági válogatottnak, akikkel 2019 nyarán Finnországban az ifi európa bajnokságon ezüstérmes lett.

Török Tímea

Török Timi az ELTE matematika-magyar tanárszakos hallgatója. Középiskolai évei alatt mindkét tantárgyból számos versenyen vett részt és ért is el országos előkelő helyezéseket. A tanári pályára hivatásként tekint, és elmondása szerint a matek, az irodalom, a nyelvészet és a pszichológia mind ugyanakkora helyet kapnak a szívében. A Balatont kétszer átúszta, kétszer pedig körbetekerte kerékpárral.

Varga Péter Tamás

Varga Péter a BME mechatronikai mérnök szakán tanul, ahol az elsőévesek közti matekversenyen 3., a teljes gépészmérnöki karon pedig 2. helyezést ért el. Országos Tudományos Diákköri Konferencián 2. helyezést ért el a Matematika alapjai és alkalmazásai szekcióban. Középiskolájában 2016-ban Az év Hőgyes diákjának választották. Szeret kézilabdázni, zongorázni, gitározni és persze matekozni és matekot tanítani.

Varnyú Dóra

Varnyú Dóra a BME mérnökinformatikus szakának tanulója. Kíváló matekos eredményei mellett informatikából brillírozik: országos 1. helyezése van a Kozma László Informatikai Csapatversenyről, a PENdroid Középiskolás Informatikai
Versenyről, a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyről, a Visual Thinking LabVIEW Programozói Csapatversenyről, de számos informatikai versenyen ért el szép eredményeket.

Zelena Réka

Zelena Réka a BME építészmérnök szakán szerzett diplomát, jelenleg Manchesterben dolgozik tanársegédként. 2007 óta "medvézik", 2012 óta tanárként vesz részt nyári táborainkban. A tanári focicsapat oszlopos tagja(!). A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium egykori tanulójaként a KöMaL arcképcsarnokának éveken át "visszatérő vendége" volt. Nem nagyon van olyan országos matematikaverseny, amiben ne végzett volna az első tízben.